Περιεχόμενα
 
     
Περιγραφή
 
     
Περιγραφή & Περιεχόμενα
     
Συλλογή Μουσείου Ορυκτολογίας
     
Περιγραφή: Οι συλλογές του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας δημιουργήθηκαν από τη Φυσιογραφική Εταιρία το 1835. Από το 1837 ως το 1858 οι ορυκτολογικές συλλογές ενσωματώθηκαν στο Γεωλογικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο και το 1982 το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας έγινε τμήμα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το μουσείο άνοιξε ξανά το 2000, αποτελεί το παλαιότερο μουσείο της Ελλάδας και περιλαμβάνει α) συστηματικές ορυκτολογικές συλλογές, β) θεματικές συλλογές ορυκτών και πολύτιμων λίθων, γ)πετρογραφικές συλλογές και δ)κοιτασματολογικές συλλογές. Σήμερα το μουσείο απαριθμεί περισσότερα απο 30.000 δείγματα ορυκτών και πετρωμάτων, τα περισσότερα από ιστορικές τοποθεσίες όπως την πρώην ΕΣΣΔ και την κεντρική Ευρώπη. Το μουσείο διευθύνεται απο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αθ. Κατερινόπουλο.
Διάστημα συλλογής υλικού: 1835 ως σήμερα
Δικαιώματα πρόσβασης: Το μουσείο παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.00 ως τις 13.00. Παραμένει κλειστό τις αργίες καθώς και στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τον Αύγουστο
Τύπος Αντικειμένου: dl.mineralogy [Συλλογή]
Μόνιμη Διεύθυνση: http://pergamos.lib.uoa.gr/dl/object/col:mineralogy

1.
     
[Υπο-συλλογή] Συλλογή Ορυκτών
     

Το ψηφιακό περιεχόμενο της Περγάμου προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και υπόκειται στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Η πρόσβαση σε αυτό προσφέρεται μόνο για προσωπική, εκπαιδευτική ή ερευνητική χρήση. Απαγορεύεται η συστηματική αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους καθώς και οποιαδήποτε εμπορική χρήση τους.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
© 2006-2009 Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών, ΕΚΠΑ